От собствен опит знаем, че стартирането на бизнес в друга държава и на нови пазари не е лесно и може да бъде съпроводено с доста непредвидени изненади и предизвикателства. Точно затова създадохме АББА – за да споделим този опит, съвети и контакти, които са важни и ценни за такъв тип начинание. Ние знаем от къде да започнете, кои са първите стъпки, които трябва да предприемете и как да ви помогнем, за да избегнете често допускани грешки.

Знаете ли, че:

Asset 2
България има една от най-ниските корпоративни данъчни ставки в света. Само 10% е размера на т.н. плосък данък, с който се облага цялата печалба, без значение размера й.
Asset 2
В България, за да учредиш дружество (без значение от формата - акционерно, събирателно или дружество с ограничена отговорност) следва да се открие набирателна сметка в банка, която има клон в страната ни. За да се открие набирателна сметка на чуждестранно лице, обаче, се налага задължителна проверка по Закона за мерките срещу изпиране на пари, анализ, проверка и установяване на действителния собственик на капитала и редица други формалности, които изискват време, знание и ресурс. Екипът ни от адвокати ще помогне процесът да мине с лекота.
Asset 2
Ако се направи значителна инвестиция в България, съответният инвеститор може получи сертификация за клас инвеститор, което предоставя значителни преимущества, като например облекчен режим при получаване на административни услуги, намаляване на размера на социални осигуровки и др.
Asset 2
България е сред държавите с най-бърз мобилен интернет в света.
Asset 2
Нетуъркингът в България е много достъпен и всеки бизнес може да се включи сравнително лесно както в секторни, така и в по-общи събития, посещавани от широка и разнообразна аудитория. Можем да ви съдействаме за участие в събития, конференция и уъркшопи, които са чудесна възможност за развитие на контакти и бизнес възможности.