Нашата мисия е да помагаме на малкия и среден бизнес да се развива устойчиво и успешно на българския и американския пазар като осигуряваме ценна информация, достъп до бизнес практики и професионална мрежа от контакти и ресурси, които да улесняват дейността.

Какви са целите ни?

Да сме

отзивчива, леснодостъпна и полезна организация, предоставяща практически решения за членовете си.

Да създадем

работеща и ефективна платформа за правене на бизнес от България в САЩ и от САЩ в България.

Да споделяме

опита си с членовете на организацията, за да бъдат те по-уверени и да избегнат грешките на растежа, с които обикновено се сблъскват малките и прохождащи бизнеси при „стъпването“ на нова територия.

Да насърчаваме

разбирането и припознаването на евроатлантическите ценности и демокрацията.

Да подкрепяме

нашите членове в стремежа им към успех и ефективност в условията на свободната пазарна икономика.

Да предоставяме

на нашите членове достъп до най-актуалните нововъведения и тенденции в индустрията, до добри бизнес практики и решения.

Да съдействаме

за създаване на по-жизнена, динамична и устойчива бизнес екосистема и взаимодействие между двете държави.

Да работим

за подобряване на бизнес средата чрез насърчаване на етични бизнес практики и зачитането на върховенството на закона, особено в България.

Кои сме ние?

Елиз Несторов

Президент

Елиз Несторов е динамична личност и добре подготвен лидер, призната с изключителните си умения в консултирането, бизнес стратегиите и комуникацията.

Севдалин Спасов

Президент

Севдалин Спасов е основател и изпълнителен директор на М Холдинг.
В България дейността на холдинга е най-известна с магазините Мания, като към момента има близо 50 работещи магазина в различни населени места.

Румяна Йорданова

Изпълнителен директор

Като част от екипа на една от водещите адвокатски кантори у нас, учредена още през 1990 г, Румяна предоставя правни консултации, становища и съвети на български и чуждестранни клиенти по отделни аспекти на дигиталното, корпоративното и бизнес право

Виктор Меламед

Учредител

Виктор Меламед има богат професионален опит в областта на връзките с обществеността, консултациите, комуникациите и международните отношения.

Алекс Нестор

Член на Управителния съвет

Алекс Нестор има над 30 години международен опит в областта на връзки с обществеността, корпоративни комуникации и ПР, управление на проекти, инженеринг, строителство, производство и продажби в минната, металургичната, нефтохимическата и ядрената промишленост.

Диана Пазаитова

Член на Управителния съвет

Диана Пазаитова има над двадесет и пет години професионален опит в мултинационална среда и е експерт в събирането и интерпретирането на политическа и бизнес информация.

Добрина Ъстън

Член на Управителния съвет

Добрина Ъстън е високо ценен адвокат с над десетгодишен опит в областта на имиграционното право на САЩ.
Представлявала е множество компании пред различни правителствени агенции.

Невена Давидова

Член на Управителния съвет

Невена Давидова има дългогодишен опит като консултант по корпоративна устойчивост, стратегически маркетинг и репутационни въпроси. 

Николай Цветанов

Член на Управителния съвет

Николай Цветанов е адвокат. Той е управляващ съдружник на адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори” – водеща адвокатска кантора от най-високо ниво на българския пазар.

Веселин Димитров 

Регионален директор Лос Анджелис

Веселин Димитров се отличава със своите организационни умения и постига изключителни резултати чрез ефективно управление на задачите и тяхното приоритизиране. 

Миглена Минкова

Регионален директор Флорида

Тя е визионер със силен бизнес нюх и лично ангажиране към каузите, с които се захване. Нейната висока квалификация и предприемачески дух са я направили успешен лидер с над 20-годишен опит в международния бизнес.